Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Három kamera két helyszínen

 A Gvadányi utca – Zalán utca kereszteződése mellett két új térfigyelő kamerát kapott a Kerepesi úti vasúti átjáró is február 26-án.

– 2015 óta a zuglóiak szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében komoly térfigyelő kamerabővítést hajtott végre az önkormányzat – mondta Hevér László György önkormányzati képviselő, aki Hajdu Flórián alpolgármesterrel, Váradi Attila alezredessel, zuglói rendőrkapitánnyal és Kovács-Csincsák Lászlóval, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. ügyvezetőjével közösen adta át a zuglóiaknak a három új kamerát. – Négy éve még csak 140 körül volt a zuglói kamerák száma, amely a most átadott hárommal már 195-re bővült – tette hozzá.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő elmondta, hogy ez már a kamerafejlesztés harmadik üteme. Először a Szentmihályi út, a Gvadányi út és az Ond vezér park régebbi eszközeit cserélték, majd a Füredi 2 térfigyelő bővítés keretében érkeztek új kamerák, a program harmadik részeként pedig Alsórákos bekamerázását is elindították.

– Sajnos a Harmónia lakóparkban több betörés is történt, ráadásul a Gvadányi út – Kerepesi út kedvenc útvonala az autótolvajoknak is, emiatt feltétlenül szükség volt a kamerákra. De nem szeretnénk itt megállni, a terveink szerint a jövőben több kamerát is elhelyezünk majd a környéken – magyarázta a képviselő.

Az önkormányzat ebben az évben 54 millió forintot különített el kamerabővítésre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb