Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Havonta lesznek átfogó rendőrségi akciók a kerületben

Közlekedési szabálysértési akciót szervezett a zuglói rendőrkapitányság. Az ittas és bódult vezetők kiszűrése, illetve a körözött, forgalomból kivont, vagy műszakilag rossz állapotú járművek kiszűrése volt a cél.

Balla Szilárd rendőr százados, az akció parancsnoka több mint húsz főnek tartott eligazítást. A tizenkét rendőr mellett a Magyar Honvédség katonái, a Budapesti Közlekedési Központ, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közlekedési Hatóság munkatársai, valamint budapesti és zuglói polgárőrök is kaptak feladatokat. A szakemberek rendszámfelismerő eszközöket és egy mobil műszaki állomást is bevetettek.

Balla Szilárd rendőr százados elmondta, most főleg a közlekedési szempontból frekventált zuglói helyszíneket célozták meg, de nem kizárt, hogy egyéb közterületeken is lesznek majd ellenőrzések. A zuglói rendőrkapitányság ugyanis minden hónapban tervez valamilyen akciót a kerületben, ezúttal a közlekedésbiztonság volt fókuszban. Ennek érdekében február 20-án közel 200 személyt igazoltattak a kerületben. 250 fővel szemben használtak alkoholszondát, a rendszámfelismerővel pedig a zuglói közutakon nagyjából 5600 személyautót ellenőriztek. Az ellenőrzésekbe bevonták a taxikat is.

Fotó: Balogh Róbert

Jó hír, hogy ittas járművezetés miatt mindössze két főt, egyedi azonosítójel meghamisítása miatt pedig csak egy személyt kellett a rendőröknek előállítaniuk. Szabálysértési feljelentést azonban több alkalommal is tettek, mint ahogyan helyszíni bírságot is többször kellett kiszabniuk. Több mint tíz autót vontak ki a forgalomból, mert műszakilag alkalmatlanok voltak a közlekedésre. Két jármű esetében kötelező műszaki vizsgát is előírtak. Olyan vezető is akadt, aki nem tudta igazolni az autója tulajdonjogát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb