Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Háziszörp civil kiszerelésben

Verssel, dallal, tánccal zárták az évet a Zuglói Kertbarátok Körének tagjai. A jól összeszokott baráti társaság már a következő esztendő programját is megszervezte.

A jelenleg 32 taggal működő klub egyik legsikeresebb programja a Kertünk kincsei volt, amelyet minden évben megrendeznek, és amelynek keretein belül észrevétlenül tanítják a kicsiket. Céljuk, hogy a gyerekek ne csak feldolgozott formában találkozzanak a gyümölcsökkel és a zöldségekkel, ezért a tagok kertjében termett növényekkel, házi készítésű szörpökkel, lekvárokkal, készülnek az eseményre, sőt ültetnek és szőlőt is préselnek. Várfoki Tibor, az egyesület elnöke elmondta, jövőre szorosabbra fűzik a kapcsolatukat az óvodákkal, iskolákkal, tanácsaikkal, tudásokkal segítik az óvodakert, iskolakert programot, amire – reményeik szerint sikeres pályázat esetén – több százezer forintot is nyerhetnek az intézmények.

A kertbarátok egyébként kirándulásokkal, tanulással, tanítással töltötték az évet, a közös élményeket pedig fel is elevenítették a december 3-i évzáró ünnepségükön. Elhangzott, hogy programtervük szinte minden elemét megvalósították, amiben nagy segítséget jelentett az önkormányzat civil pályázatán elnyert összeg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb