Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Higiéniai termékekkel és tartós élelmiszerekkel segítik a rászorulókat

Több mint hatvan, nehéz anyagi helyzetben élő családot támogat az önkormányzat, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ és a Tündérpakk alapítvány.

A gyűjtést még decemberben szervezték, mert már akkor gondoltak arra, hogy az év eleje különösen megterhelő a családok számára. Horváth Csaba polgármester elmondta, azt tapasztalják, hogy év végén megnő az adakozókedv, ezért decemberben hirdették meg az akciót, amelynek segítségével januárban is tudnak segíteni azoknak a zuglói családoknak, amelyeknek az év első hónapja gondot okoz. Ez sokaknál előfordul, hiszen decemberben már megkapták a januári családi pótlékot, így ebben a hónapban az hiányzik a családok pénztárcájából.

A csomagokban tartós élelmiszerek és higiéniai termékek, például fogkefe, fogkrém, tusfürdő, női betét, tampon, sampon találhatók. A csomagok osztásában Szabó Rebeka alpolgármester is segített.

Ádám Katalin óriási segítségnek nevezte ezt az akciót, mint fogalmazott, mindig nagyon jólesik a támogatás, most pedig különösen, mert például azt az összeget, amit higiéniai termékekre kellene költeniük, így másra fordíthatják. Mivel ő és férje is vakok, több speciális eszközre is szükségük van, és nyolcéves kislányuknak is folyamatosan vásárolniuk kell iskolai felszereléseket. A megtakarított pénzt ezekre fordítják.

A Tündérpakk Alapítvány elnöke, Szomolányi Tímea megerősítette, hogy a karácsonyra szánt adományok az év elejére elfogynak náluk és a családoknál is, ezért különösen fontos ez az akció.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb