Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hivatalosan is átadták a Vezér út megújult szakaszát

Újabb fontos és hosszú ideig elhanyagolt útszakasz újult meg Zuglóban. A Vezér utcai nagy beruházás Füredi utca felé vezető oldalának megújult részét Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth Csaba Zugló polgármestere és Hajdu Flórián alpolgármester adta át hivatalosan a kerület lakosainak.  

A főpolgármester kiemelte, hogy Tarlós István vezetésének kilenc évében egyetlen fővárosi út sem újult meg Zuglóban. 

– Nagy adósságot örököltünk, amiből most sokat tudunk törleszteni – értékelte a helyzetet Karácsony Gergely. – A most megújuló Vezér utca a főváros egyik legrosszabb állapotban lévő útja volt, annak ellenére, hogy fontoszerepet tölt be a közösségi közlekedésben, fontos troli- és buszjáratok is közlekednek erre, és az ittlakók is nehezményezték az út elhanyagoltságát. A teljes felújítás még nem fejeződött be, de ezen a szakaszon újra lehet közlekedni. 

A főpolgármester kiemelte, hogy az útfelújítások keretében nemcsak arra figyelnek hogy új, biztonságos burkolatot kapjon egy-egy útszakasz, hanem annak környezete is zöldüljön.

– Negyven fát és nyolcezerháromszáz cserjét is elültetnek majd a Vezér utcában, ezzel segítve polgármester úrral közös víziónk megvalósulását a Zöld Zuglóról – zárta beszédét Karácsony Gergely.

Horváth Csapa polgármester üdvözölte az útfelújítási program újabb fejleményét, amely a 2019-es választások óta nem az első eredménye a Főváros és Zugló együttműködésének. 

Fotó: Balogh Róbert

– Az Ond vezér útja és a Róna utca egy hosszú szakasza után ismét egy fontos útvonalat adunk vissza gyönyörűen felújítva a zuglóiaknak – fogalmazott a polgármester, kiemelte, hogy a tervezettnél előbb készült el a Vezér utca Füredi utca felé tartó szakaszának felújítása, ahol már november 4-én, hétfőn megindulhatott a forgalom, és a BKK járatai is az eredeti útvonalaikon közlekednek. Hozzátette, hogy teljesen megújult az útburkolat, befejeződött a szegélyépítés, a kerékpársáv kijelölése, elkészültek a közösségi közlekedési járatok megállóhelyei és elkészültek a Tihany térnél lévő parkoló, eközben jól halad a középső parkolók felújítása és a járdaépítés, a vízvezeték-kiváltás pedig már elkészült. 

– Számomra természetes az is, hogy egy ilyen léptékű útfelújításnak minden esetben zöldítéssel kell járnia: ez történik itt is, a kivitelezők ugyanis több mint 40 új fát és több mint 8000 új cserjét ültetnek el – emelte ki Horváth Csaba.   

– Amint az látszik, a munkák még nem értek véget, a 2023 tavaszáig hátralévő munkák ideje alatt a Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek a Vezér utcában, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek. Minden zuglói polgár nevében köszönöm a főváros vezetésének, hogy partnerként kezeli Zuglót és segít felszámolni a hiányosságokat. A megújuló útszakasz vélhetően gyorsabbá, kényelmesebbé teszi az utazást, a környéken élők pedig szebb, méltóbb, egészségesebb környezetet kaphatnak vissza – zárta beszédét a polgármester. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb