Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hőkamerát helyeztek üzembe a ZESZ-nél

A legmodernebb technológiát képviselő, lázas betegek kiszűrésére szolgáló, az arc hőmérsékletét automatikusan mérő és tévéképernyőn kijelző készüléket helyeztek üzembe a Zuglói Egészségügyi Szolgálat Örs vezér terei és Hermina úti rendelőjében. 

– A statisztikák szerint a járvány ugyan lecsengőben van, de a járványveszély továbbra is fennáll, ezért van szükség az elmúlt két hónapban megtanult védekezési formák betartásán túl olyan eszközök rendszerbe állítására, amelyek segítik az egészségügyi dolgozók munkáját és hozzájárulnak az esetleges fertőzöttek kiszűréséhez – fogalmazott Horváth Csaba polgármester az archőmérséklet érzékelő berendezés átadása kapcsán.

– Ez egy nagyon korszerű, nagyon pontosan mérő eszköz, azonnal riaszt, ha az előtte elhaladó testhőmérséklete magasabb a normálistól – jelentett ki Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője. Hozzátette: a készülék hosszabb távon fontos szerepet fog betölteni abban, hogy a rendelőt csak olyanok kereshessék fel, akik másokra nem jelentenek veszélyt.

Fotó: Balogh Róbert

A testhőmérséklet ellenőrző készüléket dr. Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa mutatta be az átadáson megjelenteknek. Mint elmondta, a rendelőbe belépőket ellenőrző berendezés a legmodernebb technológiát képviseli. A készülék kamerája felismeri az előtte elhaladó emberi arcot és annak méri a hőmérsékletét. Az eredmény a kamera melletti tévéképernyőn azonnal látható. Akinél nincs probléma, annak zöld, míg akinél baj van, hangjelzés kíséretében piros négyzet jelenik meg a feje körül, fölötte a tizedes pontosságú testhőmérséklettel.
Dr. Nagy András Csaba arra is kitért, hogy a normálistól magasabb testhőmérsékletű személyt az elkülönítőbe kísérik, ahol kikérdezik és rövid várakozás után ismét megmérik a hőmérsékletét. Ha ez továbbra is lázas állapotot mutat, orvos vizsgálja meg a beteget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb