Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Horváth Csaba: adják vissza a Városligetet a budapestieknek!

A fővárosiakat a Városligettől elzáró építési kordon lebontása érdekében tartott sajtótájékoztatót Horváth Csaba, Zugló polgármestere. A városvezető szerint amennyiben a kormány állja szavát és nem építési területként tekint a Ligetre, az akadályok fennmaradását semmi sem indokolja.

– A több mint két éve emelt kordonnak nincs helye a Városligetben, mert a kertészeti munkák jórészt befejeződtek – jelentette ki Horváth Csaba, hozzátéve: ha a kormány betartja az ígéretét, semmi oka annak, hogy fennmaradjon a kordon, ami elválasztja a budapestieket és a zuglóiakat a parktól, hacsak valakik nem akarják folytatni a Liget beépítését.

Zugló polgármestere emlékeztette az újságírókat, hogy a főváros tavaly ősztől hivatalban lévő vezetése miután megvizsgálta a Liget Budapest projekt helyzetét, úgy döntött, hogy a már meglévő épületek befejezhetők, de újak nem épülhetnek. A kormány ugyan közölte, hogy tudomásul veszi a döntést, de ennek betartásáról ellentétes információkat ad.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

– Sem a Nemzeti Galéria, sem az Innováció Háza, sem pedig a Városligeti Színház nem épülhet meg, mert a budapestiek többsége azt akarja, hogy a főváros legrégebbi közparkját továbbra is közparkként és ne építési telekként hasznosítsák – hangsúlyozta Horváth Csaba, és kiemelte: éppen ezért felszólítják a kormányt, hogy állja a szavát, és tartsa tiszteletben az emberek döntését, amit tavaly októberben a főváros és Zugló szintjén is meghoztak, bontsák le a kordont, és a Városligetet adják vissza a Zuglóiaknak és a budapestieknek.

A polgármester arról is beszélt, hogy a közelmúltban napvilágot látott információk szerint a Városligetbe tervezett Nemzeti Galéria a korábbi 23 milliárd helyett most már 76 milliárd forintért készülne el.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

– Ha a kormánynak ennyi pénze van, azt nem ilyen épületekre, hanem a járvány miatt bajba került emberekre kellene fordítani – fűzte hozzá Horváth Csaba polgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb