Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Így védekezhet hatékonyan a szúnyogok ellen

A korábbi évekhez képest idén többen betegedtek meg nyugat-nílusi lázban Magyarországon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztálya (EMMI OTFHÁT) a közelmúltban három olyan szúnyogfajt is azonosított Magyarországon, amelyek korábban nem fordultak elő Európában. Az általuk terjesztett vírusok idehaza egyelőre legfeljebb behurcolt esetként fordulnak elő.

A kórokozók hiánya és a szúnyogok korlátozott elterjedése miatt ezért pillanatnyilag nem jelentenek járványügyi kockázatot, de a jövőben számítani kell arra, hogy újabb területeken bukkannak fel. A főosztály ezért tartja fontosnak, hogy felhívja a figyelmet a védekezés fontosságára és módszereire.

Ezekről az alábbi linkeken olvashatnak részletesen:

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb