Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Indulhat a Rákos-patak egy szakaszának revitalizációja

Hamarosan a sportolást és pihenést szolgáló közterületté válhat a Rákos-patak partjának egy szakasza. Az Egressy út – Bartl János utcai patakrész rendezéséről ugyanis megállapodott a zuglói önkormányzat és a területen lakóházak építését tervező GreenVillage Kft. és F. Lloyd Ingatlan Kft..

A patakrész revitalizációját és egy kétcsoportos bölcsőde építését is vállalta a beruházó a Bartl János utca – Miskolci út – Egressy út – Rákos-patak által határolt területen. A 320 millió forintos fejlesztés várhatóan 2019-ig valósul meg úgy, hogy a patak menti 5080 négyzetméteres sáv tulajdonjoga térítésmentesen az önkormányzathoz kerül.

Maga a beruházó kérte a területre vonatkozó szabályozási terv módosítását, mivel a korábbi engedélyektől eltérően a lakásszám növelése nélkül nagyobb lakásokat szeretne ott építeni. A városvezetés támogatta a szerződés újratárgyalását, ez tette lehetővé, hogy az önkormányzat a korábbinál jobb feltételeket érjen el. A szerződés módosításával sem a beépített terület nagysága, sem az épületek magassága nem változik. A módosítást és a terveket a Fővárosi Önkormányzat is jóváhagyta, amire azért volt szükség, mert a patak a Főváros tulajdona és a Főváros a patak egészére készített rekultivációs tervével összhangban kell lennie a zuglói elképzeléseknek.

A zuglói tervek szerint az Egressy út – Bartl J. utca közötti partszakaszon egy sétány halad majd végig, a Sárkányos játszótérrel szemben pedig híd köti majd össze a két partot. A lépcsősen kialakított partszakaszon üldögélési, pihenési lehetőség lesz, amit kiegészít majd egy fitneszpálya, egy mobil napozóágyas terület, egy játszóhely, vízijáték, emellett fákat, cserjéket ültetnek majd a területen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb