Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Intézmény-felújításra indított gyűjtést a vakok egyesülete

Zuglói intézményének felújítására indított gyűjtést a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete, amely 10-12 fiatal nappali ellátását végzi a kerületben.

Az adjukossze.hu-n indított gyűjtés adatai szerint a szervezet kazánjavításra, festésre, mázolásra, parkettázásra és fürdőszoba kialakítására fordítja a beérkező adományokat.

A munkálatok elvégzése után az ingatlanban 10-12 fő budapesten élő, látássérült és halmozottan fogyatékos, 16 év fölötti fiatal felnőtt napi szintű ellátásról és programjáról gondoskodhatnak. Ezek között szakszerű felügyeletet, gondozást, készségfejlesztést, tanácsadást, közösségi fejlesztést, szükség szerint gyógypedagógiai- és pedagógiai segítség nyújtást, foglalkoztatást és napi egyszeri meleg étkezést biztosít az egyesület.

A fogyatékkal élőket ellátó intézmény szolgáltatását igénybe vevő látássérült és halmozottan fogyatékos fiatalok családban élnek, köznevelési intézménybe már nem járnak, így a legfőbb cél a napi felügyeletük és hasznos szabadidős tevékenységek megszervezése. Fogyatékkal élőket ellátó intézményünk munkája hiánypótló tevékenység, mivel a Budapest kerületeiben működő nappali intézmények kapacitása betelt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb