Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Iskolakezdés: az önkormányzat dolgozói is adományoztak

Füzetekkel, ceruzákkal és egyéb iskolaszerekkel megrakott táskákat vitt szeptember 6-án Horváth Csaba polgármester és Rózsa András alpolgármester a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központba. A két kerületi politikus ezzel az adománnyal kívánta segíteni a rászoruló zuglói családok iskolakezdését.

„Az iskolaszereket a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak adományaiból vásároltuk” – mondta Rózsa András alpolgármester. Horváth Csaba polgármester pedig örömmel jelentette, hogy a kezdeményezésükhöz ezúttal egy külső támogató is csatlakozott. „A Budmil Zrt. is mellénk állt, és tíz darab jóminőségű táskát ajándékozott a zuglói gyerekeknek” – mondta a kerület vezetője.

A táskákat és iskolaszereket azok a krízishelyzetben levő családok kapják majd, amelyek nem tudnak iskolaszereket vásárolni a tanköteles gyermekeik számára.

„Az elmúlt öt év átlaga alapján szeptember közepétől október végéig körülbelül hetven gyerekről szoktak jelezni nekünk az iskolák, akik az iskolaszerekből hiányt szenvednek, és akiről gyanítható, hogy emiatt lemaradnak a tanulásban” – mondta Varga Sándor, a központ igazgatója.

A Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ két stratégiai partnerével, a Segítséggel Jó Szívvel és a TündérPakk Közhasznú Alapítvánnyal ebben az évben is segítette már a rászoruló gyerekek beiskolázását. Az idei tanév előtt 87 család 131 gyermeke kapott ilyen támogatást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb