Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Képes barangolások Vikker Zsuzsival

Vikker Zsuzsi fotói különleges látószögből segítenek felfedezni a várost a Séták című tárlaton. Séta közben döbbenhet rá az ember, hogy mennyi érték kerüli el a figyelmét a hétköznapi rohanás közben. E szépségeket tárja fel a szeptember 27-ig látogatható jubiláló, 25. kiállítás a Lipták Villában.

– Közel 22 éve kis kompakt, zsebben elférő géppel kezdtem a fotózást, majd 2008-ban ajándékba kaptam egy komolyabb (tükörleflexes) fényképezőgépet, ami még élvezetessebbé tette ezt a hobbit – mesélte Vikker Zsuzsi, aki főállásban a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt beruházási referense. – A fotózás elsősorban kikapcsolódást, feltöltődést, másodsorban pedig egyfajta élvezetet jelent számomra. Élvezet egy-egy séta során meglátni és megörökíteni az elém táruló témát.

Az első kiállítását felkérésre 2010-ben rendezték meg a Somló Hangja Fesztiválon, ez indította el a további tárlatokat, melyeknek művelődési házak, a polgármesteri hivatal, fesztiválok, illetve kávézók, PUB-ok, könyvtár, online oldal adott helyet.

– Amire ma is büszke lehetek, hogy a vászon fotóim jelenleg is állandó kiállításként láthatók a Zuglói Polgármesteri Hivatal falain és a Cafe Local kávézóban, Dunakeszin.

– Kedvenc témáim közé tartozik a pillanatok, a hangulatok, a részletekben rejlő szépségek megörökítése, de nagyon szeretem a borászat, a vallás világát és a portrékkal kapcsolatos felfedezéseket is. A Séták című kiállítás anyagát régi és frissen, kifejezetten erre a célra készített fotókból állítottam össze. Nehéz volt a válogatás, mert nincs akkora és annyi fala a Lipták Villának, mint ahány képet szerettem volna megmutatni. A válogatás szempontjai a számomra kedvencek és a néző szemével élvezhető fotók voltak. Igyekeztem egy élvezetes anyagot összeállítani.

A kiállítást Harrach Péter tagintézmény vezető nyitotta meg, mint a Lipták Galéria idei évadának első kiállítását. Bella Levente énekes előadóművész színesítette a megnyitót.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb