Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Iskolakezdési támogatás és tanszergyűjtés

Az önkormányzat nehéz gazdasági helyzete ellenére az idén is segíti az iskolakezdést. A korábbiakhoz hasonlóan az alacsony jövedelmű zuglói családoknak és az önkormányzati intézmények dolgozóinak most is iskolakezdési támogatást nyújt. Ezen túlmenően Szabó Rebeka szociális ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezésére ebben az évben is elindult a közösségi tanszergyűjtés. 

Zugló önkormányzata a szociális rendeletében meghatározottak szerint nyújt támogatást a rászoruló kerületi családoknak, munkavállalóinknak pedig egy korábban megkötött megállapodás alapján segít.

– Az idén 114 alacsony jövedelmű zuglói család kap anyagi helyzetétől függően 5, illetve 10 ezer forintos iskolakezdési támogatást – tájékoztatott Szabó Rebeka, hozzátéve, az önkormányzat az intézményeiben dolgozókról sem feledkezik meg: 523 általános, illetve középiskola nappali tagozatán tanuló gyermeke részesül fejenként bruttó 20 ezer forintos dotációban.

Az alpolgármester évek óta szervez közösségi gyűjtést a Vöröskereszt Adományboltjának a közreműködésével.

– A jótékonykodni szándékozók augusztus 25-től adhatják le a Bosnyák utcai

adományboltban a füzeteket, rajz és íróeszközöket, vonalzókat, tolltartókat, táskákat és minden egyéb tanévkezdést, illetve tanulást segítő felszerelést, amelyeket a rászoruló családokhoz fogunk eljuttatni – tudtuk meg Szabó Rebekától, aki azt is elmondta, hogy ezen kívül a zuglói Tündérpakk Alapítvány is folytat gyűjtést az iskolakezdés alkalmából.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb