Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elindult a jelentkezés a kerületi Klíma Kupára!

A Klímastratégia keretén belül az önkormányzat nagyszabású játékos klímavédelmi vetélkedőt indít a kerületi óvodák és iskolák számára. A vetélkedő kihívásainak megoldása közben a résztvevők kreatív módon, játékosan tanulhatnak a klímaváltozás komoly és összetett kérdéseiről – gyermekek, szülők és oktatók egyaránt.

A szervezők minden kerületi intézményt buzdítanak a részvételre, hiszen a változatos nyeremények mellett a játék résztvevői Zugló természeti értékeit is jobban megismerhetik: a helyi példák által a klímavédelem kérdése kézzelfoghatóvá válik a gyermekek számára. A versenyt az alábbi plakát hirdeti zuglói óvodákban, iskolákban és más intézményekben.

A korosztályokra szabott izgalmas klímavédelmi kihívásokat az intézmények, pedagógusok szabadon választhatják ki a számukra elérhetővé tett Klíma Kupa feladatgyűjteményből, mely kiadvány egyben hasznos útmutatást is ad a feladatok megoldásához. Az intézmények a megvalósított feladatokkal pontokat gyűjtenek, így kerülhetnek közelebb az értékes és hasznos nyereményekhez.

A Kupa keretében az első három óvoda és iskola fődíjai mellett minden résztvevő intézmény díjazásban részesül, valamint a december 8-án esedékes ünnepélyes díjátadón számtalan meglepetés különdíj is kiosztásra kerül.

Szervezők

A Klíma Kupát Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata, az ABUD Mérnökiroda Kft. és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezi a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KEHOP-1.2.1-18-2018-00033 azonosítószámú “Közösen a Zuglói Klímastratégia kialakításáért” című pályázat keretein belül. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A szervezők remélik, hogy a Klíma Kupából inspirációt és hasznos ötleteket nyernek majd a zuglói óvodák és iskolák, és a rendezvény hosszú távon is a fenntartható átalakulás szemléletformáló eszközévé válhat.

Jelentkezéssel kapcsolatos további információk: www.zugloklimastrategia.hu/klima-kupa

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 17.

Kapcsolat: klimastrategia@zuglo.hu

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb