Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét bővült a kamerarendszer

A Mogyoródi út és a Mexikói út kereszteződésében avattak térfigyelő kamerát március 27-én. Az eszköznek főként az illegális hulladéklerakás és a közlekedési balesetek felderítésében, rögzítésében lesz nagy szerepe.

A forgalmas kereszteződésben újonnan felavatott kamerával már 196 kamerából álló térfigyelő rendszer működik a kerületben. A terület önkormányzati képviselője, Bitskey Bence azt mondta, a környéken nagy gondot jelent az illegális hulladéklerakás, a kamerától annak visszaszorítását, valamint a közlekedési balesetek felderítését, rögzítését várják. – A 2018-as rendőrségi jelentésből is kiderül, hogy a kameráknak visszatartó ereje van – hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: reméli, hogy a forgalmas, jelenleg műanyag terelőelemekkel ellátott kereszteződésben biztonságosabban lehet majd közlekedni.

Fotó: Képszerkesztőség

Hajdu Flórián alpolgármester rámutatott: már a 196. kamerát avatták fel, a telepítés pedig folytatódik. A tervek szerint idén még csaknem 50 eszközzel bővül a hálózat. Megjegyezte, hogy az évente ülésező közlekedésbiztonsági munkacsoport a kerület egyik legveszélyesebb kereszteződésének minősítette a Mogyoródi út és a Mexikói út találkozását. A problémát műanyag terelők elhelyezésével orvosolta a Budapest Közút Zrt., a megoldás a rendőrségi statisztikák szerint jól működik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb