Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét Felfedezőúton a zuglói diákok

A tavaszi szünetet követően ismét felfedezőútra indultak az alsó tagozatos zuglói diákok. A Zuglói Filharmónia ifjúsági sorozata idén Az elvarázsolt hercegkisasszony – Mese zenében és balettben címet kapta.

A Felfedező úton elnevezésű programsorozat 18, egyenként 40 perces előadására idén is csaknem hatezer diákot várnak a szervezők. A gyerekek a Zuglói Szimfonikus Zenekar és a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek tálalásában olyan klasszikusokból kapnak ízelítőt, mint a Hüvelyk Matyi, Csipkerózsika, Csizmás Kandúr, Muszorgszkijtól az Egy kiállítás képei, Ránki Györgytől A pomádé király új ruhája, vagy Kodály Zoltán Háry Jánosa.

Fotó: Képszerkesztőség

A Zuglói Filharmónia előadás-sorozata 2011-ben indult. Évente mindig két alkalommal látják vendégül a zuglói fiatalokat. Indulása óta a programot Solymosi Tari Emőke zenetörténész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja készíti, szerkeszti és vezeti, a zenei betéteket pedig a Záborszky Kálmán Liszt Ferenc-díjas karmester által vezetett Zuglói Filharmónia jegyzi.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb