Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét gazdasági kérdésekről döntöttek a képviselők

Önkormányzati tulajdonú telkek és épületek értékesítéséről határozott a képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén.

A képviselők ezúttal is erősen leromlott állapotú önkormányzati tulajdonú épületek, illetve üresen álló telek pályázati úton történő eladásáról döntöttek. Az értékesítésre javasolt ingatlanok között voltak olyanok, amelyek eladását korábban elutasította a testület és olyanok is, amelyekre új tendert kellett kiírni, mert az előző pályázatra nem érkezett ajánlat.

A testület – bontási kötelezettség mellett – újra pályáztatja a Jávorka Ádám utca 10/A., illetve a Nagy Lajos király útja 109/B. alatti lakóházakat, melyeket 50, illetve 57 millió forint plusz áfa minimális áron bocsátja áruba.

A korábbi elutasító határozat után a képviselők most arról döntöttek, hogy tendert írnak ki az Öv utca 5. szám alatti üres telek eladására 116,3 millió forint plusz áfa minimális ajánlati áron.

Fotó: Képszerkesztőség

A testület továbbra sem járult hozzá a Telepes utca 82., 84. és 86. alatti egybefüggő lakóingatlan, a Benkő utca 2. alatti ház, az Erzsébet királyné útja 5–7. szám alatti egyéb helyiség, valamint az Angol utca 55–59. alatti önkormányzati tulajdonú telek eladásához. A képviselők októberben már tárgyaltak ezeknek az ingatlanoknak az értékesítéséről, akkor szintén elutasították az eladásra vonatkozó előterjesztést.

A képviselők emellett előzetes tulajdonosi hozzájárulásukat adták, hogy a BVSC-Zugló sportegyesület TAO-támogatásból a Szent István Gimnázium, illetve az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola területén sportfejlesztéseket valósítson meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb