Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elkészült a Napraforgó ovi

Rendhagyó keretek között adták át a Zuglói Napraforgó Óvoda felújított, Emma utcai tagintézményét csütörtökön. Több mint kétszáz kisgyerek vonult fel lámpással a kezében, hogy a Márton napi hagyományok mellett megünnepeljék az új épületet is.

Az intézmény a közelmúltban teljes energetikai felújításon esett át. Zugló önkormányzata a Zelk Zoltán program keretében kicseréltette az épület összes homlokzati nyílászáróját, felújíttatta a vizesblokkokat, szigeteltette a tetőt, illetve a homlokzatot.

– Zugló óvodái, bölcsődéi eddig elég elhanyagolt állapotban voltak. Idén azonban több intézmény felújítását is elvégeztük, a munkálatokra csaknem egymilliárd forintot költöttünk – mondta az ünnepségen Karácsony Gergely polgármester, aki vásárlási utalványokkal és ajándékcsomaggal köszönte meg az óvoda dolgozóinak a rekonstrukció során tanúsított türelmet.

Fotó: Képszerkesztőség

Bagi Márta óvodavezető az ünnepségen arról beszélt, hogy minden évben megtartják a lámpást felvonulást, ehhez pedig idén az Újvidék sétányon található tagintézményük is csatlakozott. – A gyerekek autentikus élőzene kíséretében, világító lámpással a kezükben egyszerre indultak el a két épületből a közeli térre, hogy ott különböző dalokat, rigmusokat adjanak elő a szülőknek – magyarázta, hozzátéve, ahogy Márton napon a püspök megkapta az új ruháját, úgy kapta meg óvodájuk is az új külsőt.

A műsorra és az utána következő Márton napi lakomára meghívták azokat az óvodavezetőket, akik az Emma utcai épület öt hétig tartó felújításának idejére befogadták a napraforgós gyerekeket, de vendégül látták többek között a kivitelező cég képviselőit, illetve Napholcz Józsefet, az önkormányzat beruházási csoportjának vezetőjét is.

A felújított épületről készült fotógalériát ide kattintva tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb