Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét vasúti aluljárót festettek ki a civilek

A CivilZugló Egyesület másodszor festette ki a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal Tábornok utcai aluljáróját. A munkában gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek.

Várnai László, a CivilZugló Egyesület vezetője elmondta: először 2008-ban az Erzsébet királyné útjai aluljárót festették ki. Hozzátette: azóta végeztek már ilyen munkát az M3 bevezetőjénél a Mexikói útnál is. A Tábornok utcai földalatti átkelőt másodszor, míg az Erzsébet királyné útjait már négyszer tették rendbe.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

Az egyesület vezetője arról is beszélt, hogy egy-egy aluljáró kifestése általában háromévente válik szükségessé. A MÁV-nak kezdetben nem tetszett a kezdeményezésük, mára azonban már a vasúttársaság is besegít a munkába, előre lealapozza a falat, így civilekre csak a díszítőfestés marad.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

A Tábornok utcai átkelő legidősebb festője Szepesi Hajnal nyugdíjas tanárnő volt, aki azért csatlakozott a mázolókhoz, mert fontosnak tartja, hogy az emberek lehangoló aluljáró helyett, vidám, szép környezetben közlekedjenek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb