Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Véleményszavazás a Lánchídról

A Lánchídért való összefogásról és a közvagyon kormány általi elherdálásáról, az önkormányzatok kisemmizéséről beszélt ma Zugló polgármestere, Horváth Csaba országos sajtótájékoztatóján a Lánchíd pesti hídfőjénél.

Felszólítom Orbán Viktort, hogy a Budapesttel szembeni bosszúhadjáratát fejezze be – mondta az MSZP péntek reggeli sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, Zugló polgármestere.

Horváth Csaba hangsúlyozta, legfontosabb történelmi ereklyéink egyike a Lánchíd, ami úgy jött létre, hogy a legnagyobb magyar, Széchenyi István a magánvagyonából gyarapította a köz vagyonát. – Orbán Viktor ezzel szemben egy fordított Széchenyi, aki a köz vagyonából gyarapítja a magánvagyonát, aki nem a magyar emberek érdekében teszi a dolgát, hanem a haverokért – mondta.

Hozzátette, az önkormányzatoktól közel 200 milliárd forintos szolidaritást várnak el, miközben 82 milliárd forint jut a haverok szállodáira. – Ebben a költségvetésben az önkormányzatoktól elveszik a gépjárműadót, de még azt is elvárják, hogy ők fizessék a beszedésének költségeit – fogalmazott a zuglói polgármester, aki perverz Robin Hoodnak nevezte a miniszterelnököt.

Horváth Csaba felszólította a kormányt, hogy a Budapesttel szembeni bosszúhadjáratát fejezze be, és viselkedjen úgy, ahogy a legnagyobb magyar példája inti, ahogy a magyar emberek érdeke ezt megköveteli. – Elvárom, hogy a költségvetés elfogadása előtt módosítsák a költségvetési törvényt, és biztosítsák azt a 10 milliárd forintot, amit a Lánchíd felújításához szükséges – szögezte le.

Az MSZP kezdeményezése nyomán jövő héttől szavazhatnak a budapestiek: a város közterein műanyag kupakokkal fejezhetik ki véleményüket, hogy tűzijátékot szeretnének vagy a Lánchíd felújítása mellett teszik le a voksukat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb