Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jégfarsang negyedszázada

Az idén is jégre vitte farsangját a Liszt Ferenc Általános Iskola és a Hajós Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Negyedszázados hagyományt ápolnak. Legalább ezren voltak városligeti koripályán.

A „jégfarsang” ötlete pont negyedszázada, 1995-ben a Liszt Ferenc Általános Iskolából indult, s akkor még a Kisstadionban tartották meg a rendhagyó rendezvényt. Hozzájuk később a Zuglói Hajós Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csatlakozott.

A lisztesek január 24-én este, a hajósosok pedig egy későbbi időpontban foglalták el zárás után a Városligeti Műjégpályát. A rendezvényre nemcsak a jelenlegi diákok és szüleik mentek el, hanem a tíz-húsz éve elballagott diákok, a régi pedagógusok, és a korábbi szülői közösségek tagjai is. A Jégfarsang azontúl, hogy remek szórakozás mindenkinek, kiváló alkalmat teremt az iskolai közösségépítésre: nemzedékek ismerkednek, új barátságok köttetnek illetve ápolják a régi kapcsolatokat.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

Január végén közel ezer, az iskolához kötődő diák és felnőtt lepte el a jégpályát. Volt, aki jelmezben jött, – nem voltak kevesen! -, mert szokás szerint most is pontozták a legjobb maskarákat. A testnevelők pedig ügyességi játékokat szerveztek a vállalkozó kedvű gyerekeknek. A többség pedig csak korizgatott, élvezve a lehetőséget a gyönyörű környezetben. A Jégfarsangon a szülők támogatásával tombolát is szerveztek, így minden adott volt az önfeledt szórakozáshoz.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb