Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jelek és gesztusok a Civil Házban

Vincze Petronella iparművész és Ghyczy György, valamint Laukó Pál képzőművészek munkáiból nyílt ingyenes tárlat a Zuglói Civil Házban.

A Jel és gesztus című kiállítást Katona Lucia nyitotta meg, aki mindhárom alkotóval beszélgetett, köszöntőjében pedig személyes élményeit foglalta össze. A közönség megtudta, hogy Ghyczy György munkáit egyéni látásmód jellemzi, képeit a keleti filozófia inspirálja, és festményeiben mindig visszaköszön a természet.

Laukó Pálról kiderült, hogy újrahasznosító művésznek vallja magát, minden papírdarabot megőriz, feldarabolja, összeturmixolja azokat, ez lesz a képek alapja. Egyes alkotásokon papírdúccal készültek a jelek, formák, nyomatok.

 

A festőművészek mellett Vincze Petronella papír restaurátor, bőrműves munkáit is láthatják az érdeklődők. A művész növényi cserzésű bőröket használ, amelyek szabadon alakíthatók, és megtartják formájukat. A zuglói tárlaton papír képek és bőr alkotások is láthatók, utóbbiakról a készítőjük úgy vélekedik, hogy azok bőrbe zárt gondolattöredékek, amelyeket eredetileg nem kiállításra szánt, hanem az életében felmerülő problémáira reagált velük.

A február 4-ig ingyenesen látogatható tárlat megnyitóján a Leopardo Di Cardio szórakoztatta a közönséget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb