Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jichák Rabinról neveznek el parkot Zuglóban

Parkot neveznek el a Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnökről, Jichák Rabinról – erről döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A fővárosi önkormányzat az izraeli nagykövetséggel együttműködve tavaly kezdeményezte, hogy Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából parkot nevezzenek el a Nobel-békedíjas Jichák Rabinról Budapesten.

Az érintett, eddig névtelen közterület a Kerepesi út mentén helyezkedik el, a Róna utcától a Padlizsán utcáig terjed. A főváros tervezetét tavaly szeptemberben a zuglói önkormányzat is véleményezte, a kerületi képviselők tizenhét igen és két nem szavazat mellett támogatták a kezdeményezést.

Jichák Rabin a zsidó állam első Izraelben született miniszterelnöke, az izraeli-palesztin békefolyamatok szimbóluma, aki egy merénylet során vesztette életét 1995. november 4-én.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb