Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több ezren használták az ingyenes jégpályát

A már évek óta megtartott népszerű programok mellett számos új szórakozási lehetőséggel várták a szervezők a Bosnyák téri műkorcsolyapályára érkezőket. A IV. Zuglói Kori és Adventi Sokadalom 2018. december 2-től 2019. február 3-ig kínált ingyenes sportolási és kikapcsolódási lehetőséget.

Advent első vasárnapján a Pavuk Műkorcsolya Iskola és Sportegyesület bemutatójával indult a korcsolyaszezon Zuglóban, majd karácsonyig minden vasárnap színes programokon kapcsolódhattak ki az érdeklődők: a pályán és a mellette felállított színpadon egymást váltották a fellépők. A hagyományokhoz hűen minden gyertyagyújtást a Szent István Király Zeneiskola növendékei, a Vendel and Friends nevű zenekar kísért karácsonyi dallamokkal, és Bárány Béla, a Páduai Szent Antal-plébániatemplom plébánosa mondott ünnepi beszédet, a hangulatot pedig jászollal tették emelkedettebbé.

A Bosnyák térre látogatókat az előző évekből már jól ismert fellépők és programok (Pavuk Műkorcsolya Iskola és Sportegyesület, Bea Ice Team, retró parti) mellett új előadásokkal is szórakoztatták (Jégcsillag SE, Best Dance Club, Zuglói P. S. Kamarakórus), és idén újra volt lézershow. M. Tóth Zsolt jégszobrászt már jól ismerheti a jégpályára látogató közönség – a művész a honoráriumát a Meseház Óvodának ajánlotta fel.

Az ingyenes korcsolyapályát hétköznap 8-től 15 óráig az oktatási intézmények használhatták, a lakosok 19 óráig, hétvégén pedig reggeltől 20 óráig korizhattak térítésmentesen, s a korcsolya bérlésért sem kellett fizetniük. – Több ezren sportoltak a Bosnyák téren, voltak olyan iskolák, amelyek hozzájuk közel, a pályán tartották a testnevelésórát, így szabad téren sportolhattak a gyerekek – mondta a Zuglói Lapoknak Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Nonproft Kft. ügyvezetője. A pályán idén is megrendezték a hokitornát, a téli sportágválasztót és a sportpályák éjszakáját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb