Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jubileum a Lengyel utcában

Ebben a tanévben ünnepelte jubileumi, harmincadik születésnapját a Németh Imre Általános Iskola. Az évfordulót a Columbus utcai Zeneházban ünnepelte az intézmény közössége.

Az egykori Kerepesi úti Általános Iskola harminc évvel ezelőtt, 1987-ben költözött át a Lengyel utcába. Hat évvel később Bánhidi Béla, az intézmény legendás testnevelője vetette fel, hogy az iskolát az 1948-as londoni olimpia kalapácsvető bajnokáról nevezzék el, így 1995. márciusától Németh Imre nevét viseli a zuglói iskola. Az intézmény ezzel tagja lett a Magyar Olimpiai Akadémia által támogatott iskolák táborának. Az erről szóló megállapodást 1999. június 23-án, az Olimpia napján írták alá.

Fotó: Riersch Tamás

Az intézmény jubileumi ünnepségét a Columbus utcai Zeneházban rendezték június elsején. A gálára Szabó Rebeka zuglói alpolgármester, Házlinger György tankerületi igazgató és Lehmann László, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára is elfogadta a szervezők meghívását, csakúgy mint az iskola korábbi igazgatói, Róna Artúrné és Vadas Lászlóné, két volt igazgatóhelyettes, Kis Ferencné és Schneider Ildikó, valamint a Lengyel utcai iskolában az alapítás óta tanító tanárok, Kuthy Marianna, Sápi András és Szerémi Györgyné is.

Az est vendégei voltak még Németh Imre leszármazottai is, akiknek Tiborcz Márta, az iskola jelenlegi igazgatónője egy tiszteletbeli Németh Imre-díjat adományozott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb