Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jubileumi kerékpártúra

A zuglói Cseperedő óvoda pedagógusai májusban rendszeresen kerékpártúrát szerveznek a gyerekeknek és a szülőknek. Az idei program az óvoda 30 éves születésnapi programsorozatának záróeseménye volt.

Csaknem 150 kerékpáros kisgyerek és szülő indult el a nagy túrára pénteken, amely a Cseperedő Óvodától a Rákos-patakig, majd annak mentén a Szugló utcáig, onnan visszafordulva pedig ismét a Lengyel utcai óvodáig vezetett.

Fotó: Riersch Tamás

A túrát hat évvel ezelőtt egy egészségnevelési program ihlette meg, és mára az oviban az egyik leginkább várt programmá vált. A gyerekeket és az őket kísérő szülőket hagyományosan Tomis Károly főtörzszászlós, körzeti megbízott vezette, aki előzetesen fel is készítette a túra résztvevőit a rájuk váró közlekedési helyzetekre.

A Cseperedő Óvoda idei biciklitúrájának útvonalát az előző évekhez hasonlóan idén is a kerületi rendőrkapitányság járőrei és a Zuglói Önkormányzati Rendészet munkatársai, illetve a kerületi polgárőrök biztosították. A túrán ismét részt vett Szabó Rebeka alpolgármester, aki két évvel ezelőtt már örömmel konstatálta, hogy a Cseperedő Ovi növendékei éppúgy rajonganak a kerékpározásért, mint ő.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb