Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jubileumi szakmai nap

Csaknem 300 pedagógus részvételével rendezték meg a két tanítási nyelvű általános iskolák országos szakmai napját a Városligeti Általános Iskolában, pénteken.

A magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 1992-ben a Városligeti Általános Iskolának köszönhetően indult el Magyarországon. Ahogy az elmúlt 25 évben mindig, idén is a Hermina úti intézmény volt a házigazdája a két tannyelvű általános iskolák országos szakmai napjának. A jubileumi rendezvényen 49 iskola 280 pedagógusa vett részt november 17-én.

Az idei szakmai nap fő témája a célnyelvi civilizáció – mondta Vizi Andrea igazgatónő, a magyar-angol két tannyelvű program egyik kidolgozója. – A diákjaink hetek óta készültek a rendezvényre, tablókat készítettek, melyből kiállítást rendeztünk, illetve az ünnepi műsorban olyan civilizációkat mutattak be, ahol az angol a hivatalos nyelv.

Fotó: Balogh Róbert

A zuglói program egyik vendége egy Magyarországon élő apacs származású indián asszony volt, aki hagyományos népviseletbe öltözve járt el egy ünnepi táncot, majd a saját népe kultúrájáról tartott előadást.

A szakmai napok történetében idén először fordult elő az is, hogy a vendég pedagógusok nemcsak angol, hanem magyar nyelvű órákat is megtekinthettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb