Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Együtt ünnepeltek a nemzetiségek

A közelmúltban elkészült Nemzetiségek Háza adott otthont november 18-án a IV. Zuglói Szláv napnak. A rendezvényen ezúttal a kerületi horvátok, németek, ruszinok, szerbek és szlovákok mutatkoztak be nemzetiségi táncokkal, zenékkel és ételekkel.

Az immár hagyományos rendezvényt Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki arról beszélt, büszkeség tölti el, amikor belép az épületbe, mert az volt az egyik első választási ígéretük, hogy helyet találnak a Nemzetiségek Házának, és ez sikerült.

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok hozzátette, jövőre szeretnék felújítani az épület alsó szintjét, hogy a nemzetiségek kiállíthassák kulturális értékeiket, emlékeiket is.

 

A IV. Zuglói Szláv napra a Zuglói Szlovákok Önkormányzata a Lipa, azaz a Hársfa nevű, folklór néptánccsoportot hívta meg, a Zuglói Szerb Önkormányzat egy autentikus zenét játszó baráti zenekart, a Zuglói Horvátok Önkormányzata pedig a kerületi horvát iskola egykori diákjaiból álló Babra együttest. A Zuglói Ruszin Önkormányzat szintén zenés műsorral készült.

A rendezvényen nem volt hiány a nemzetiségi ételekből sem, a Zuglói Német Önkormányzat például bécsi szeletekkel, mások pedig hidegtálakkal, sztrapacskával vagy éppen baklavával várták a vendégeket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb