Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Június 13-án tovább bővül a fizető parkolóövezet Zuglóban

Június 13-án a Szugló utca – Nagy Lajos király útja – Mogyoródi út – Róna utca – Egressy út – Mexikói út által határolt területtel tovább bővül a fizetős parkolási övezet Zuglóban, az első héten az ellenőrök csak figyelmeztetnek, büntetni nem fognak.

Az új övezetben munkanapokon 8–18 óra között óránként 265 forint lesz a díj, a bevezetés előtt hét nappal, 2022. június 6-tól a rendszer teszt üzemmódban működik. A ZKNP az első héten türelmi időszakot tart, a június 20-i üzemzárásig csak figyelmeztetik a parkolójeggyel nem rendelkező autósokat, de pótdíjat nem szabnak ki.

Lakossági várakozási hozzájárulásra jogosult az a személy is, aki az Egressy út – Vezér utca (páros oldal) – Fogarasi út (páros oldal) – Mexikói út határolt területen lakóhellyel rendelkezik.

A díjfizető zóna utcajegyzéke és további információk a ZKNP oldalán találhatók.

parkolási zóna bővítése grafika

Grafika: ZKNP

A Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. az új díjfizető területen 17 darab modern, negyedik generációs parkolójegy-automatát állít rendszerbe, irányító táblákat helyez ki, és folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a terület díjköteles zónába vonásáról, a tudnivalókról és kedvezményekről.

További kérdésekre a Nagy Lajos király útja 73-77. szám alatti ügyfélszolgálaton, a 06-1/999-50-90-es telefonszámon és a zugloiparkolas.hu oldalon kaphatnak választ az érdeklődők.

Zuglóban forgalomszabályzási céllal 2017. szeptember 1-jétől vált fizetőssé a parkolás az Örs vezér terén, a Városligetben és Istvánmezőn, illetve környékén. Azóta az önkormányzat a lakosság kérését és az átparkolásokat figyelembe véve már több lépcsőben bővítette a fizetős övezetet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb