Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Találjuk ki együtt! – Budapesttuning

Kulturális, szabadidős, gasztro, családias programokra is pályázhatnak a civil szervezetek – a kerület köztereit élettel megtöltő eseményeket a fővárosi önkormányzat Budapesttuning ötletversenye és a kerületi Zugló rekreációs pályázata is támogatja.

A Találjuk ki együtt! civil információs eseményt megnyitó Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, civil tanácsnok rámutatott, az önkormányzat egyébként is dolgozik azon, hogy a különböző szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat támogasson, hogy tájékoztassa őket a helyi és más pályázati lehetőségekről. A mostani programot is üdvözölte, hiszen – mint mondta – egy újabb közös gondolkodásra, információcserére lehetőséget nyújtó pályázatról van most szó.

A Budapesttuning keretein belül tíz darab hárommilliós, és három darab tízmillió forintos program valósulhat meg – a pályázóknak az összeg egy százalékát be kell befizetniük. Vaskó Renáta, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. munkatársa elmondta, az ötlettől a megvalósításig végigkísérik a jelentkezők munkáját, továbbá a fővárosi cégek infrastruktúráját is felajánlják. Kitétel azonban, hogy az eseményekre nem lehet belépőjegyet szedni. A pályázatokat a budapesttuning.hu oldalon várják.

Fotó: Balogh Róbert

Az önkormányzat által kínált lehetőség leginkább kisközösségeknek szól, 200 ezer forint támogatás kapható ezekre a programokra. Feltétel, hogy járuljon hozzá a helyi klímastratégia megvalósításához, például az alacsony forgalmú utak hétvégi lezárásával. Ilyen volt korábban az Újvidék téren megtartott téregyesítés. Fontos továbbá az egészségtudatosság. Csikai Mária, az önkormányzat pályázati osztályának projektmenedzsere hangsúlyozta, elvárás még, hogy a szervezők tájékoztassák és bevonják a tervezett helyszín körül élőket, a programhoz 500 méteres szakaszt zárjanak le, Kitétel az is, hogy nem lehet vendéglátói tevékenységet folytatni, az eseménynek hulladék- és reklámtevékenységtől mentesnek kell lennie. Csikai Mária kiemelte az érdeklődők konzultálhatnak velük, informálódhatnak náluk, a szervezéshez KRESZ-táblákat, sörpadokat, sátrakat is tudnak kölcsön adni. Pályázni június elsejétől július végéig lehet a zuglo.hu, és a mizuglonk.hu weboldalon.

Fotó: Balogh Róbert

Egy-egy program megrendezésére mindkét pályázaton indulhatnak a szervezők, sőt az is lehet, hogy egy időben, egy helyen több szervezet tart eseményt.

A programon résztvevő Várnai László önkormányzati képviselő kifogásolta a budapesti pályázat rövid beadási határidejét és a helyi támogatás összegét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb