Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Káoszba fullasztotta a testületi ülést a Fidesz frakciója

Még a rendkívüli ülés napirendjét sem tudta elfogadni a képviselő-testület, ezért Karácsony Gergely polgármester berekesztette az április 18-i tanácskozást.

A képviselők először azon vitatkoztak, hogy az ülést szabályosan hívta-e össze a polgármester, majd vita alakult ki a napirendi pontokról, illetve azok sorrendjéről. A fő napirendi pontok jellemzően a parkolási ügyek rendezéséről szóltak volna. Karácsony Gergely polgármester azonban jelezte, hogy tudomása szerint a Fidesz képviselői az első, a parkolást vizsgáló bizottság felállításáról szóló javaslat megtárgyalása után kivonulni készülnek, amivel ellehetetlenítenék a további kérdések érdemi megvitatását. A frakció visszautasította ezt a feltételezést, majd kezdeményezte, hogy változtassák meg a napirendi pontok tárgyalásának sorrendjét. Erre több javaslat is született, melyek végén a Fidesz képviselői még a saját javaslatukat sem szavazták meg. Napirend híján a képviselő-testületnek nem volt miről tárgyalnia, így a polgármester berekesztette a tanácskozást.

A testület így nem tudta elfogadni egyebek mellett a polgármester javaslatát a kerületi parkolás önkormányzati kézbe vételéről, a másfél milliárd forintos lakásépítési pályázatról, valamint a bölcsődei dolgozók elismeréséről.

A képviselő-testület következő rendkívüli ülését április 29-ére hívta össze Karácsony Gergely polgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb