Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jó kezekben vannak a zuglói bölcsődések

Kimagasló nevelési program szerint dolgoznak a kerületi bölcsődék, az önkormányzat büszke a bölcsődei dolgozókra, elégedett a kisgyermekek ellátásával és nevelésével, a lehetőségekhez mérten pedig támogatják az intézményeket – hangzott el április 18-án, a bölcsődék napján.

A Szent István Király Zeneházban megtartott programon Karácsony Gergely polgármester számot vetett arról, hogy mit tettek meg közösen a bölcsődei ellátás fejlesztésének érdekében. Elmondta, hogy sok még a tennivaló, és a helyzet messze elmarad a joggal elvárhatótól, de lehetőségeikhez mérten támogatják a bölcsődéket. – Büszkék lehetünk arra, hogy 30 év után új bölcsőde épült, a Tipegő kert és a Mályva pedig megújult. A szociális bérpótlékkal és a cafeteria szabályzat adta lehetőségekkel is próbáltunk javítani a béreken. Elégedettek vagyunk a kisgyermekek ellátásával, tudjuk, hogy jó kezekben és jó helyen vannak a kicsik – fogalmazott.

Hevér László György önkormányzati képviselő is felidézte az elmúlt időszakban az ágazatban történt változásokat, fejlesztéseket, és kifejtette: tudja, hogy jó kezekben vannak a zuglói gyerekek, mert a bölcsődei dolgozók embert próbáló, felelősségteljes munkát végeznek. Úgy vélekedett, hogy a kisgyermekgondozók kiváltságosak, mert a szülők ölelő karjai, becézgetései után ők viselhetik gondját a gyerekeknek.

Fotó: Képszerkesztőség

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke a számok köré építette köszöntőjét. Szűcs Viktória egyebek mellett elmondta, hogy 167 éves a bölcsődei hálózat, 25 éves a Magyar Bölcsődék Egyesülete, 30 éve alapították meg a szakszervezetet, 10 éve emelték főiskolai rangra a képzést, de rámutatott arra is, hogy 11 éve fagyasztották be a közalkalmazotti bértáblát, valamint, hogy 2500 településen nincs bölcsőde.

Zuglóban 12 bölcsődei telephely működik, mindegyiknek saját nevelési programja van, a munkát gyermekpszichológus, bölcsődeorvos és gyógypedagógus is segíti. – A legfontosabb feladatunk, hogy a gyerekek biztonságban és jól érezzék magukat, egyéni bánásmódban részesüljenek. A nevelési programok alapvető elemeit képzi az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra nevelés, a stabil érzelmi háttér biztosítása, a kiszámíthatóság, a napirend – magyarázta Kissné Kalló Györgyi, a Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője.

Fotó: Képszerkesztőség

Mint minden évben, idén is elismeréssel díjazták a bölcsődei dolgozók munkáját. Az önkormányzat által alapított díjakat Szabó Rebeka alpolgármester és Hevér László György adta át. Gondozási Munkáért Díjat vehetett át Horváthné Lakatos Krisztina, Lukács József, Soós Zsuzsanna, Sáfi Ágnes, a Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjat Balázs Béláné, Gyenge Istvánné, Horváth Istvánné, Kiss Gáborné, Tóth Istvánné, Vámos Györgyné kapta. A programokkal, előadásokkal tűzdelt ünnepség délutánján a Zuglói Egyesített Bölcsődék által alapított díjakat vehették át a dolgozók. Az elismerésekről szóló javaslatot a Szociális Bizottság a képviselő-testület elé terjesztette.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb