Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kávé a rendőrökkel

“Police Café” néven indult rendhagyó program Zuglóban a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a kerületi rendőrkapitányság és a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. támogatásával.

A program lényege, hogy a meghívottak rendőrökkel beszélgethetnek közbiztonságot érintő témákról. Az első rendezvényre meghívást kapott például pedagógus, óvónő, közös képviselő, polgárőr, civil szervezet, valamint egyházi intézmény képviselője is, akiket az 5. számú KMB körzetben Tomis Károly főtörzszászlós és kollégái vártak április 27-én.

A résztvevők beszélgettek az idősek és gyermekek biztonságáról, a szomszédviszályokról, és arra a kérdésre keresték közösen a választ, hogy mikor érdemes rendőrt hívni.

Fotó: Képszerkesztőség

– A program elsődleges célja egy jelzőrendszer kiépítése – mondta Adler Katalin, a projekt koordinátora. – Azt szeretnénk elérni, hogy azokat az intézményvezetőket, közösségek, szervezetek képviselőit is bekapcsoljuk a bűnmegelőzési és közbiztonsági munkába, akik a sok emberrel állnak kapcsolatban – tette hozzá.

– A rendőröket előbb felkészítjük a kiscsoportos találkozókra, majd ki is értékeljük a beszélgetések eredményeit – magyarázta Molnár Katalin kommunikációs tréner, a “Police Café” hazai módszerének kidolgozója.

A program június végéig mind a nyolc KMB körzetben lezajlik majd, így a szervezők már nyár elején összegezhetik a rendezvény tapasztalatait.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb