Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szlovák táncok a Civil Házban

Szlovák táncokat tanulhattak a zuglóiak a Nemzetiségi táncház-sorozat keretein belül csütörtök délután.

A Zuglói Civil Házban rendezett programon kelet-szlovákiai és magyarországi szlovák táncokat, valamint a Ciffer polkát ismerhették meg és sajátíthatták el a résztvevők április 27-én.

– A kassai üveges egy gyors forgásokkal, kiforgatásokkal dúsított tánc, Békés megyében énekeket, lépésanyagokat gyűjtöttünk – magyarázta Szilágyi Zsolt, a Budapesti Lipa Szlovák Folklóregyesület tánctanára, aki arról is beszélt, hogy a Ciffer polkával az iparosodás idején a paraszti világban élők gúnyolták a városiakat.

 

A rendezvényt Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok nyitotta meg, aki elmondta, nagyon örül, hogy a tavaly év végén indított sorozatban már a negyedik nemzetiség táncaival ismerkedhetnek a zuglóiak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb