Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kedvező változások és plusz juttatások a SZÉP-kártyára

2023. augusztus 1. és december 31. között a munkáltatók egyszeri alkalommal, legfeljebb 200 ezer forint támogatást adhatnak béren kívüli juttatásként a munkavállalók SZÉP-kártyájára az évi 450 ezer forint rekreációs kereten felül.

A kormányrendeletből kiderült az is, hogy ha a munkavállalónak az adott időszakban több munkáltatója van, a 200 ezer forint támogatást minden munkáltatótól megkaphatja.

Szintén pozitív fejlemény, mintegy inflációkövető intézkedésként is értékelhető, hogy ha a munkavállaló munkaviszonya nem áll fenn a teljes adóévben, a 200 ezer forint összegű juttatást nem kell a munkában töltött napokkal arányosítani, az teljes összegben jár. Ha a munkavállaló egy új munkaviszonyt létesít, akkor az új munkáltató is utalhat a SZÉP-kártyájára 200 ezer forint összegben pluszjuttatást.

Ezt a bizonyos 200 ezer forintnyi plusz juttatást egyébként több részletben is utalhatja a munkáltató a SZÉP-kártyára.

Egy korábbi intézkedést is megemlítenénk ezúttal, miszerint a SZÉP-kártyán levő teljes összeg ugyanebben az időszakban (tehát 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között) hideg élelmiszer-vásárlására is felhasználható.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb