Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

KEF-es szakemberek egyeztettek

Bevált gyakorlatok, közös problémák, közös célok – ezek voltak a fő témák a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és az EgészségPorta Egyesület második országos konferenciáján. Az online programon csaknem 30 szakember vett részt.

Sokacz Anikó, a KEF helyi elnökének rövid köszöntőjével kezdődött a program, majd az EgészségPorta Egyesület vezetője, Miskolczi Tamás mondott beszédet.

A szombathelyi szervezet elnöke, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő, a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság elnöke vázolta fel a saját helyzetüket. A résztvevők megtudták, hogy Szombathelyen 2020-ban újraépítették a KEF-et, új Szervezeti és Működési Szabályzatot alkottak, minden hónapban üléseznek, s annak érdekében, hogy markánsan jelen legyenek a városban, logó pályázatot hirdettek.

– Családokat, egyéneket, közösségeket, tulajdonképpen a magyar társadalmat körbeölelő, tenyeret ábrázoló grafika lett a nyertes. Új drogellenes stratégiát is írtunk, mert a legutolsó 2005-ös volt, azóta megváltoztak a fogyasztási, terjesztési, beszerzői szokások, amire reagálni kellett – mondta Kelemen Krisztián, és hozzátette, ezen kívül kutatást végeztek, több mint 3 ezer kérdőívet töltöttek ki 5-13 évesek gyerekekkel. A munkáltatóknál megjelenő drogprevenció is a programjaik között van.

Kelemen Krisztián után Tóth Balázs szakmai társelnök, szociológus vette át a szót, aki az elmúlt egy év jelentősebb eseményeiről számolt be. Fontos számukra, hogy a városban élők mindennapjaiban jelen legyenek, ezért sok szombathelyi rendezvényen részt vesznek. Szakmai munkájukat és jól bevált gyakorlataikat is bemutatta. Ilyen például a figyelemfelkeltő kampányok indítása és a folyamatos jelenlét a közösségi oldalon, a helyi médiában, valamint helyzetjelentés készítése, hatékony kapcsolat az oktatási és a prevencióban érintett intézményekkel.

Csak úgy, mint az első konferencián, a résztvevők open space műhely keretein belül kis- és nagycsoportban beszélték át az esemény fő témáját. A „Hogyan egyeztethető össze a KEF-ek feladatköre és a törvény által biztosított hatásköre a civil szervezetek munkájában?” kérdésre keresték a választ a szakemberek dr. Hada Zsuzsa pszichológus, coach vezetésével.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb