Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ingyen sportolhatnak a BVSC-ben a menekültek

Bejelentették a BVSC-Zugló vezetői, hogy március végétől ingyenes sportolási lehetőséget biztosítanak a klub létesítményeiben az Ukrajnából menekült gyerekeknek, fiataloknak. Szatmáry Kristóf klubelnök a kezdeményezést azzal indokolta, hogy a közelmúltban, amikor segélyszállítmányt vitt kárpátaljai menekülttáborokba, azt tapasztalta, hogy elfoglaltság híján a fiatalok leginkább ülnek és telefonoznak.

– A mai nappal szolidaritási akciót kezdeményeztünk – mondta a klubelnök a március 27-i sajtótájékoztatón -, és szeretnénk minden Magyarországra érkező ukrán fiatalt arról tájékoztatni, hogy klubunkban ingyenes sportolási lehetőséget találnak.

Ahhoz, hogy minél több fiatal értesülhessen a zuglói programról, a BVSC húszezer darab angol és ukrán nyelvű szórólapot készített, amelyen egy telefonszámot is feltüntettek. Ezen a számon az érdeklődőknek magyarul, angolul és ukránul is elmagyarázzák a lehetőségeket. A szórólapokat Szatmáry Kristóf a sajtótájékoztatón jelképesen átadta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárnak, a Híd Kárpátaljáért segélyprogram felelősének.

Ingyen sportolhatnak a BVSC-ben a menekültek - illusztráció

Fotó: Subits-Tóth Gergő

– Egy percig sem hezitáltunk, amikor a klub vezetésétől felkérését kaptunk a menekültek megsegítésére – mondta Kisteleki István, a BVSC-Zugló Labdarúgó Szakosztályának szakmai igazgatója, az MLSZ korábbi elnöke. – Egyrészt, mert ebben a helyzetben ez kötelességünk, másrészt, mert a múltban magunk is sokat köszönhettünk az Ukrajnából érkezett játékosainknak. Elég csak Aleksandr Nikiforov, Olekszandr Bondarenko vagy Miroslav Resko nevét említeni, akik nagy szerepet játszottak a 90-es évek zuglói labdarúgósikereiben.

– A Magyar Vízilabda Szövetség is tett már lépéseket annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a menekülteknek, de ez, a BVSC által tett felajánlás azért is példaértékű, mert itt egy helyen több sportággal is lehetőségük van foglalkozni a háború elől menekülő fiataloknak – tette hozzá Märcz Tamás, a BVSC korábbi olimpiai bajnok vízilabdázója, a férfi válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya.

Ingyen sportolhatnak a BVSC-ben a menekültek - illusztráció

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A BVSC-Zugló ezzel a kezdeményezéssel valamennyi magyarországi klubot arra szeretne sarkallni, hogy a maguk módján segítsék a menekülteket, és biztosítsanak sportolási lehetőségeket nekik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb