Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kerékpártámaszokat helyeztek ki a kerületben

Tizenkilenc helyszínre, óvodákba, játszóterekre, intézményekhez helyezett ki kerékpártámaszokat az önkormányzat. Az eszközökkel a szülők és a gyerekek biciklis közlekedését támogatják.

Szerettük volna megteremteni a feltételeit annak, hogy minél többen járhassanak kerékpárral az óvodákba – mondta Erdős Zoltán beruházási referens. Ennek az az egyik feltétele, hogy tudják hol tárolni a bicikliket, ne a falnak vagy a kerítésnek kelljen támasztani – magyarázta.

Előzetes felmérés alapján a Napköziotthonos Óvodába, a Napraforgó Óvodába, a Csicsergő Óvoda mindkét telephelyére, az Aprófalva Óvodába, az Óperenciás Óvodába, a Tündérkert Óvodába, a
Napsugár Óvodába, a Narancs Óvodába, a Zöld Lurkók Óvodába, a Hétszínvirág Óvodába, a Mókavár Óvodába, a Polgármesteri Hivatal udvarára, a Cserepesházhoz, a Lőcsei úti orvosi rendelőhöz, a Holnemvolt Parkba és három játszótérre – Ilosvay Selymes tér, Zsivora park, Vezér utca – helyeztek ki kerékpártárolókat. Néhány óvoda esetében az eszközök csak az utcán férnének el, azok kihelyezését még engedélyeztetni kell.

 

Erdős Zoltán kiemelte, hogy második lépésként biztonságosabbá tennék a közlekedést az iskolák és az óvodák környékén. – Meg kell szüntetni a parkolási káoszt: például olyan helyek kijelölésével, ahol rövid ideig parkolhatnak az autók, a járdaszintig megemelt forgalomlassítók pedig lassíthatják a forgalmat az intézmények előtt – részletezte a referens.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb