Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sporttörténelmi vívósiker

Sporttörténelmet írt a Budapesti Honvéd zuglói párbajtőrözője, Muhari Eszter, miután a 2018-19-es szezonban megnyerte az országos bajnokságot a kadet, a junior és a felnőtt korosztályban is. Erre eddig még sohasem volt példa.

A zuglói sportoló ezen kívül az elmúlt szezonban a Foggia-ban rendezett korosztályos Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmes lett (mindkét Európa-bajnoki címből volt már neki korábbról is), majd alig egy hónapra rá a lengyelországi Torunban megrendezett korosztályos világbajnokságon is – életében először -a dobogó tetejére állhatott. Ennyi eredmény pedig Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitányt arra sarkallta, hogy Esztit is beválogassa a nyári felnőtt EB- és vébécsapatba. A 16 esztendős zuglói vívó élve a lehetőséggel mindkét versenyen kiemelkedően vívott. A budapesti világbajnokságon például egy olimpiai bajnokot is megvert.

A szakemberek szerint a zuglói Muhari Eszter lehet a jövő Szász Emeséje. A zuglói díszpolgár, a riói olimpia bajnoka épp a napokban adott életet ikreinek, így valószínűleg egy jó ideig még távol marad a pástoktól. A szakágnak pedig szüksége van a pótlására.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb