Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Készül Zugló Településképi Arculati Kézikönyve

A kerület településképi kézikönyvéről tartottak lakossági fórumot március 7-én. Egy tavaly elfogadott törvény előírja, hogy minden település és kerület készítsen egyet, legkésőbb október elsején pedig életbe kell lépnie az azon alapuló rendeletnek.

“Szeretnénk megőrizni Zugló épített örökségét és hangulatát. Az kérjük, hogy mindenki mondja el a véleményét, javaslatát, és közösen határozzuk meg a kerület arculatát” – mondta Karácsony Gergely polgármester a Zuglói Civil Házban megrendezett keddi programon.

A településképi kézikönyvnek elő kell írnia, hogyan nézzen ki egy-egy karakteres városrész, mik a fontos, pótolhatatlan emlékek, és milyen szabályoknak kell megfelelni a jövőben.

Fotó: Képszerkesztőség

A kerület vezetése e-mailben a foepitesz@zuglo.hu, vagy a főépítésznek címzett levélben (1145 Pétervárad utca 2.) várja a zuglóiak tanácsait, észrevételeit, hogy hogyan nézzenek ki egyebek mellett a járdák, a házak, a háztetők, a zöldfelületek, vagy épp a hirdetőtáblák. A Településképi Arculati Kézikönyvvel kapcsolatban várhatóan nyár végén újabb lakossági fórumot rendeznek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb