Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu
március 28. kedd, Gedeon

Készítsük együtt Zugló arculati kézikönyvét!

Kedves Zuglóiak!

Településképi arculati kézikönyvet készít Zugló Önkormányzata. A településképi arculati kézikönyv célja, hogy feltérképezze egy adott település (kerület), azon belül pedig a kerületrészek értékeit, építészeti jellemzőit és a meglévő adottságokat figyelembe véve határozzon meg építészeti irányelveket. A kézikönyv egyszerre törekszik majd a régi értékek megóvására és arra, hogy fejlessze az építészeti kultúrát és iránymutatást adjon minden olyan változtatásra, amely a kerület összképét meghatározza. Így többek között megfogalmazza majd a könyv az új házak építésével, az épület átalakításokkal kapcsolatos elvárásokat, az épületgépészeti megoldásokkal kapcsolatos követelményeket (pl. légkondicionáló, kémény elhelyezése), de részletes útmutatót ad majd a közterületi reklámfelületek használatáról, vagy akár a térburkolatokkal, utcabútorokkal kapcsolatos elvárásokról is.

A kézikönyvet egyrészt a zuglói önkormányzat munkatársai, mérnökök, tájépítészek kommunikációs- és marketing szakemberek készítik, de rendkívül fontos a Zuglóban élő emberek véleménye is. Az önkormányzat szeretné, ha a helybéliek aktívan részt vennének már a kézikönyv tervezési folyamatában is, megírnák, milyen Zuglót szeretnének, mit látnának szívesen a környezetükben, mit tartalmazzon az arculati kézikönyv?

A partnerségi, azaz lakossági egyeztetés a kézikönyvről már elkezdődött 2017. március 7-én egy lakossági fórummal. A könyv tervezési fázisa augusztus elejéig tart, azt követően ismét lakossági fórumon és az önkormányzat online felületein is lehetőség lesz megtekinteni és véleményezni a tervezetet.

Most arra kérjük Önöket, hogy Zugló arculatával, elsősorban az épített környezettel kapcsolatos észrevételeiket, véleményeiket küldjék el a foepitesz@zuglo.hu email címre! Készítsük el együtt a kézikönyvet, hiszen használni is közösen fogjuk!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.