Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Készítsük együtt Zugló arculati kézikönyvét!

Kedves Zuglóiak!

Településképi arculati kézikönyvet készít Zugló Önkormányzata. A településképi arculati kézikönyv célja, hogy feltérképezze egy adott település (kerület), azon belül pedig a kerületrészek értékeit, építészeti jellemzőit és a meglévő adottságokat figyelembe véve határozzon meg építészeti irányelveket. A kézikönyv egyszerre törekszik majd a régi értékek megóvására, és arra, hogy fejlessze az építészeti kultúrát, és iránymutatást adjon minden olyan változtatásra, amely a kerület összképét meghatározza. Így többek között megfogalmazza majd a könyv az új házak építésével, az épület átalakításokkal kapcsolatos elvárásokat, az épületgépészeti megoldásokkal kapcsolatos követelményeket (pl. légkondicionáló, kémény elhelyezése), de részletes útmutatót ad majd a közterületi reklámfelületek használatáról, vagy akár a térburkolatokkal, utcabútorokkal kapcsolatos elvárásokról is.

A kézikönyvet egyrészt a zuglói önkormányzat munkatársai, mérnökök, tájépítészek kommunikációs- és marketing szakemberek készítik, de rendkívül fontos a Zuglóban élő emberek véleménye is. Az önkormányzat szeretné, ha a helybéliek aktívan részt vennének már a kézikönyv tervezési, majd véleményezés szakaszában is, ha elmondanák véleményüket arról, milyen Zuglót szeretnének, mit látnának szívesen a környezetükben, mit tartalmazzon az arculati kézikönyv.

A könyv tervezési fázisa augusztus elejéig tart, majd ezután egy közösségi fórumon a zuglóiak is megismerhetik a terveket, hogy a lakossági véleményeket is figyelembe véve készülhessen el a végleges változat. A fórum időpontja: 2017. augusztus 16. (szerda) 17 óra. Helyszín: Pétervárad u. 11. – Házasságkötő terem

Most arra kérjük Önöket, hogy Zugló arculatával, elsősorban az épített környezettel kapcsolatos észrevételeiket, véleményeiket küldjék el a foepitesz@zuglo.hu email címre! Készítsük el együtt a kézikönyvet, hiszen használni is közösen fogjuk!

Hirdetmény:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb