Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két zuglói gyerek is kijutott az olimpiára

Nemrég rendezték meg a MindLab Országos Bajnokságot. A világ sok országában népszerű MindLab foglalkozásoknak, azaz a stratégiai játékoknak Zuglóban is nagy hagyománya van.

Több kerületi iskolában oktatják az abalone-t, az octi-t, a quoridor-t és a dámát. A Móra Ferenc Általános Iskola diákja, Vallon István octi-ban lett az első, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Knollmajer Bálint pedig quoridor-ban.

A MindLab oktatási módszertan és szellemi versenysport egyszerre. Országos bajnokságot és nemzetközi olimpiát is rendeznek belőle. A négy stratégiai játékban, az abalone-ban, az octi-ban, a quoridor-ban és a dámában győztes magyar diákok a nyári, nemzetközi versenyen is képviselhetik hazájukat. Nagy volt tehát a tétje az idei országos bajnokságnak. A Munkácsyból kilenc gyerek vett részt a versenyen, hatan érmes helyen végeztek. Knollmajer Bálint quoridor-ban első lett, így biztos csapattag lesz a nyári isztambuli olimpián. Az octi nevű táblajátékban most a Móra Ferenc Általános Iskola diákja, Vallon István nyert, tehát ő is utazhat Isztambulba.
A második és harmadik helyeken végzettek – Mike Benedek, Lajtos Péter, Németh Csilla, Herczeg György és Jordán Panka – azonban csak akkor utazhatnak, ha az ő játékukban az első helyezett nem vállalja az olimpiával járó költségeket. Két évvel ezelőtt mind a négy magyar olimpikon a Munkácsy tanulója volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb