Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mi is segítsünk Tamásnak!

Súlyos betegségben szenved az egykor válogatott vízilabdakapus.

A Pécs és a Ferencváros korábbi edzőjének, a Zuglóban felnövő Ambrus Tamásnak agyi limfómája van. A Fradival kétszeres magyar bajnok kapus, aki a válogatottal részt vehetett az 1985-ös Európa-bajnokságon és az 1986-os vébén is, egy éve küzd a súlyos kórral.

Az orvosok többször lemondtak róla, de a kiváló sportember eddig sikerrel vívta harcát a gyilkos kórral. Rokonai – többek között a mai napig Zuglóban élő édesapja, a kerület díszpolgára, az olimpiai bajnok vízilabdakapus, Ambrus Miklós – és barátai is szurkolnak Tamásnak, akiért a magyar vízilabda-társadalom is összefogott.

Ambrus Tamás legnagyobb edzői sikerét Pécsen érte el, a város csapatát az NB I-be juttatta, majd ott az ötödik helyig vezette. A településen ma is töretlen a népszerűsége, ezért a Pécs soron következő, Szolnok elleni bajnoki találkozójának teljes bevételét Tamásnak és családjának ajánlották fel. A kezdeményezéshez várhatóan több csapat is csatlakozik, de várják a szurkolók és a sportrajongók segítségét is.

A pécsi egyházmegyei katolikus karitász erre a célra bankszámlát nyitott: OTP 11731001-20159443, a közlemény: Ambrus Tamás. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb