Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kilencen megsérültek a gázrobbanásban

Gázrobbanás történt egy Cserei utcai társasházban csütörtök kora délután. Kilenc sérültet kórházba szállítottak, közülük négy gyerek. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Központ orvos-igazgatója, Tóth Ferenc péntek reggel ad tájékoztatást a sérültek állapotáról.

Egy földszinti ingatlanban történt a robbanás, amelynek következtében négy másik lakás falai is kidőltek, a lakások lakhatatlanná váltak. A belső udvarba faldarabok, üvegszilánkok és bútordarabok zuhantak le. A lakók a nagy robbanásra és a füstre lettek figyelmesek. Flajsz Tibor Istvánné az épület távolabbi részében lakik, a kiabálás, a füst és a hatalmas robaj miatt szaladt ki a lakásából.
– Úgy tudom, hogy rosszul kötötték be a gázpalackot, emiatt történt a robbanás – mondta a Zuglói Lapoknak Flajsz Tibor Istvánné.
Csiki Károlyné a robbanás után kiszaladt, és kiabált, hogy mindenki zárja el a gázt, illetve rohanjon ki az utcára.
Eleinte minden lakónak el kellett hagynia a házat, ők – az épület statikai vizsgálatáig -melegedő buszban várakozhattak. Teával és étellel gondoskodtak róluk. Késő délután a sértetlen lakásokba visszaköltözhettek az emberek.
– A helyszínre érkező tűzoltók eloltották a tüzet. A felrobbant lakásból egy sérült és egy ép gázpalackot hoztak ki. Vélhetően gázrobbanás történt, de a szerencsétlenség pontos okát a tűzvizsgálati eljárás lefolytatása után tudjuk megmondani – tájékoztatott Kisdi Máté a Budapesti Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Karácsony Gergely, Zugló polgármestere a helyszínen biztosította a lakókat arról, hogy az érintettekről gondoskodnak, és minden segítséget megadnak számukra.
Egy gyerek válságos állapotban van, az esti órákban még a műtőben küzdöttek az életéért.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb