Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Minden károsultról gondoskodik az önkormányzat

Az önkormányzat másik szociális lakást biztosít három olyan családnak, amelynek otthonai lakhatatlanná váltak a Cserei utcai gázrobbanásban. Egy család már beköltözhetett, két másik a jövő hét elején foglalhatja el új szociális lakását.

Karácsony Gergely polgármester elmondta: minden károsult család nyolcvanezer forintos rendkívüli segélyt igényelhet, amelyen felül, ha szükséges, kedvezményes hitelt is kaphat. Bár az épületben volt vezetékes gáz, a csöveket pedig nemrégiben cserélték ki, a házban egy gázpalack robbant fel. A detonáció pontos okát azonban még vizsgálják – tette hozzá a polgármester. A legtöbb lakó egyébként a kora esti órákban visszamehetett otthonába. A gázszolgáltató szakemberei péntek reggelre állították vissza a szolgáltatást, miután meggyőződtek arról, hogy a házban nem sérültek meg a gázvezetékek.
Bár az épület erősen felújítandó állapotban volt, a robbanás után is lakható, mert a statikusok megállapítása szerint továbbra is stabil. A mentők a csütörtöki robbanás után kilenc embert vittek kórházba, egy kisfiú állapota továbbra is súlyos, életveszélyes.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb