Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kilencven éve őrzi a világháborús hősök emlékét

Rákosfalván 1925-ben emeltek hősi emlékművet a Nagy Háborúban elesett helyi lakosok emlékére. Istók János alkotása Budapest második I. világháborús monumentuma volt.

Az emlékmű létesítését a Rákosfalvai Polgári Kör kezdeményezte. Az építés költségeit közadakozásból fedezték. A Polgári Kör a szobor elkészítésére a két világháború közti időszak egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar köztéri szobrászát, Istók Jánost kérte fel. A műkőből készült, kétméteres posztamensen álló, három méter magas, zászlót tartó honvéd szobrát a Templom téren (ma Álmos vezér tér) állították fel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb