Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kinevezték a Sport Kft. új ügyvezetőjét

Ingatlanok értékesítéséről, a születési támogatás emeléséről, valamint nyugdíjas segítő alap létrehozásáról is döntött a képviselő-testület december 13-án.

A testület egyhangúlag Csaniga Andreát választotta meg a Zuglói Sport-és Rendezvényszervező Non-profit Kft. ügyvezetőjének. A társaság élére azért kellett új vezetőt kinevezni, mert a Sport Kft. korábbi igazgatóját visszahívták a beosztásából.

A képviselők arról is határoztak, hogy nyilvános pályázaton értékesítik a Benkő utca 2. alatti önkormányzati tulajdonú lakóházat, amelyet 108 millió forint plusz áfa minimális vételi áron kínálnak megvételre. A testület jóváhagyta továbbá, hogy az Egressy út 102–106., valamint a Fűrész utca 107. szám alatti ingatlanokra az önkormányzat új tendert írjon ki, mert a korábbi eredménytelenül zárult.

Az Egressy úti vagyontárgyért továbbra is 834 millió, míg az ötlakásos Fűrész utcaiért 47,7 millió forint plusz áfát kérnek. A képviselők ahhoz is hozzájárultak, hogy az önkormányzat adásvételi szerződést kössön a Thököly út 178/A. és 178/B., valamint a Nagy Lajos király útja 144. szám alatti ingatlanokra a legelőnyösebb árajánlatot adó TRENDO-INVEST Kft.-vel, amely 275 millió forintot ígért a tulajdonért.

A csütörtöki ülésen elfogadták a 2019. évi lakáshasznosítási tervet, a kerületi kutyafuttatók fejlesztésére vonatkozó elképzelést, valamint a zuglói díjköteles parkolási övezet kiterjesztését tartalmazó javaslatot. A testület jóváhagyta a helyi adókról szóló tájékoztatót, és úgy határozott, hogy 2019-ben sem emel adót, valamint nem bővíti a helyi adók körét.

A képviselők határoztak arról, hogy 40 ezer forintra emelik januártól a születési támogatást, és létrehoznak egy olyan alapot, amely az alacsony jövedelmű nyugdíjasokat segíti. A testület döntött továbbá térfigyelő kamerák telepítéséről, bűnmegelőzési centrum, valamint körzeti megbízotti és polgárőr iroda létesítéséről is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb