Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kivonultak a testületi ülésről

A képviselő-testület csütörtöki ülésén a Fidesz-KDNP frakció kivonult az ülésről, mert Sógor László MSZP-s önkormányzati képviselő felszólításukra nem mondott le a mandátumáról. Sógor László a közelmúltban állítása szerint tévedésből egy gyűlöletkeltésre alkalmas képet osztott meg Facebook oldalán.

Kovács Balázs képviselő (Fidesz) napirend előtti felszólalásában frakciója felháborodását fejezte ki azért, hogy Sógor László Facebook oldalán gyűlöletkeltésre alkalmas tartalmat osztott meg. A képviselő úgy fogalmazott: “aki náci módon viselkedik, annak távoznia kell a közéletből”. Arra szólította fel Sógor Lászlót, hogy nyújtsa be a lemondását. Ha ez nem történik meg a Fidesz-KDNP frakció kivonul az ülésről, mert nem kíván együttműködni olyan személlyel, aki náci módon viselkedik.

Sógor László - Fotó: Balogh Róbert

Sógor László – Fotó: Balogh Róbert

Karácsony Gergely polgármester sajnálatát fejezte ki, de tudomásul vette,  hogy a Fidesz-KDNP frakció kivonult a testületi ülésről. A tervezett ülés menetét távollétük nem befolyásolja, a testület nélkülük is határozatképes.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője úgy reagált: a Sógor László Facebook oldalára kikerült tartalommal nem ért egyet, elítéli. Mint mondta, a képviselő figyelmetlenségből hibázott, ezt őszintén megbánta, ezért is terjesztett a testület elé egy politikai nyilatkozatot. Az ülésről a Fidesz mondvacsinált ok miatt vonult ki – tette hozzá Tóth Csaba.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb