Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Klasszikus dallamok a Bosnyákon

A Szent István Király Szakgimnázium fúvószenekara Makovecz Pál vezényletével ismét térzenét adott a Bosnyák téren szeptember 9-én.

A Zuglói Filharmóniánál hagyomány, hogy tavasszal és ősszel, két-két alkalommal térzenét ad a Bosnyák téren. A Makovecz Pál igazgató vezényeltével fellépő Szent István Király Szakgimnázium fúvószenekara a korábbiakhoz hasonlóan most is könnyedebb hangvételű, népszerű művekből összeállított repertoárral várta az érdeklődőket.

Fotó: Papp Dezső

Az előadáson felcsendült Edward Elgar Pomp and Circumstance indulója, Leroy Anderson Typewriter című darabja, amelynek egy mechanikus írógép a fő „hangszere”. Elhangzott továbbá Bedřich Smetana Hazám ciklusának legismertebb tétele, a Moldva, Arturo Márquez zenekari kompozíciója a Danzón, Werner Brüggemann zenedarabja a Treffpunkt Grand Prix, Joy Webb szerzeménye, a Share my Yoke és Leonard Bernstein West Side Storyjából a Mambo.

A rendezvény házigazdája Zelinka Tamás volt, aki a konferálás mellett most is játékkal színesítette a programot.  A Szent István Király Szakgimnázium fúvószenekara szeptember 16-án ad ismét térzenét a Bosnyák téren.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb