Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kollázsok a Liget Galériában

Fekete Szilvia zuglói festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás szerdán a Liget Galériában. A fiatal művésznő első önálló tárlatát Baksai József festőművész nyitotta meg.

Fekete Szilvia művészi elképzeléseit kollázs formájában valósítja meg, amit festett és rajzolt elemekkel egészít ki. “Nagyon szeretem a vegyes technikákat, ezért az olajképeim is kollázsok” – mondta a Zuglói Lapoknak a művésznő. Hozzátette: főként az arcok és a kezek érdeklik, ezek valamennyi alkotásán megtalálhatóak, mert a gesztusok és a mimikák a társadalmi szerepjáték részei. Egy-egy arckifejezés pedig akár maszk is lehet, ami mögé el lehet bújni.

Fotó: Papp Dezső

“A kiállított képek mind nyitott kompozíciójúak, képelemei sokszor a látottakon túlmutatnak” – hangsúlyozta Baksai József tárlatnyitó beszédében. A falra került alkotásokat elemezve rámutatott: a művésznő által használt szimbólumok gyakran kifutnak a kép határain kívülre, és megbontják a zárt struktúrát. Ettől a képei egyénivé válnak.

Fekete Szilvia Prozodiac című kiállítása október 22-ig tekinthető meg a Liget Galériában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb